Direct contact? Bel: 0031 (0)475-581336

Home > Achtergrond Informatie > Bonte Boer

Bonte Boer

 

 

 

Bonte Boertje:

 

De Senegal papegaai, ook wel Bonte Boertje genoemd. Oorspronkelijk komt deze soort uit West-Afrika.

 

 

Een Bonte Boertje is te herkennen aan zijn donkergrijze kop, en zijn groene lijf. Er zijn 2 soorten Bonte Boertjes bekend, de geelbuik, en de oranjebuik. Zoals de naam al omschrijft heeft de ene soort een oranje buik, en andere soort een gele buik. Ze zijn ongeveer van kop tot kruin tussen de 20 en 25 centimeter groot, en wegen gemiddeld 110 en 130 gram. De pupil is zwart met een lichtgrijze ring eromheen.  Ze kunnen ongeveer tussen de 20 en 30 jaar oud worden.

Voor het houden van een Bonte Boertje zijn geen Cités papieren verplicht.

 

Karakter:

Een Bonte Boertje is een vrij rustige vogel, en kan vrij nerveus zijn en onzeker zijn. Dit is echter afhankelijk per soort, en hoe je ze opvoedt. Een goede opvoeding is dus van belang. Hun prikkel tot schreeuwen is een stuk lager dan bijvoorbeeld van een Witkuif Kaketoe. Een Bonte Boertje is geen prater. Ze kunnen wel geluiden imiteren. Ook is een Bonte Boertje dol op knuffelen, en kunnen ze erg aanhankelijk zijn.

 

Voeding:

Een Bonte Boertje is een echte zaden eter, echter is een zaadmengeling niet hun hoofdvoer, omdat zaden niet alle voedingstoffen bevat die ze nodig hebben. Hun dieet bestaat uit een juiste basisvoeding die alle voedingstoffen bevat die ze nodig hebben. Hier wordt een zaadmengeling aan toegevoegd met een maagkiezel en eivoer.  Hier mag natuurlijk verse groenten en fruit en noten aan worden toegevoegd. Omdat de bonte boer behoord tot de Afrikaanse soorten, is Calcium van belang. Dit omdat de Afrikaanse soorten minder calcium opnemen, waardoor er extra calcium moet worden toegevoegd aan hun dieet. Calcium heeft meerdere belangrijke functies, en ondersteunt het gehele lichaam.