Direct contact? Bel: 0031 (0)475-581336

Home > Achtergrond Informatie > De Ara > Ara Maracana

Ara Maracana

 

 

De Ara Maracana:

De Ara Maracana is afkomstig uit Zuid-Amerika, en komt met name voor in het centrale oostelijke deel van Brazilië en Paraguay.  De Ara Maracana is van kop tot kruin ongeveer 40 cm lang, en wegen ongeveer tussen de 250 en 280 gram. Ze kunnen ongeveer tussen de 20 a 30 jaar oud worden. Deze ara soort lijkt qua uiterlijk vrij veel op de Soldaten Ara, maar is net iets donkerder gekleurd. Deze ara soort heeft een groen met blauwe staart. De onderkant van deze staart is rood gekleurd. Ook de vleugels zijn groen met blauw gekleurd. De borst is groen en heeft een rode uitloop. Het voorhoofd heeft net als de Soldaten Ara een rode opvallende stip. Vandaar dat er ook vaak de vergelijking wordt gemaakt met een Soldaten Ara. De kale huid rondom hun bruine ogen en donkergrijze snavel is wit gekleurd en bevat kleine korte veertjes. Deze soort is vaak te herkennen aan een opvallende rode stip op zijn rug.

 

Voor het houden van een Ara Maracana is Cités 1 papieren nodig. Dit omdat de Ara Maracana als kwetsbaar is gemarkeerd op de wereldranglijst bedreigde diersoorten.

 

De Ara Maracana is een vrij drukke speelse vogel. Deze ondernemende energieke vogel is dol op slopen, en heeft daarom ook een grote sloopbehoefte. Ze zijn erg sociaal, maar door hun energieke en ondernemende karakter kunnen ze soms ook erg pittig en soms wat onzeker zijn. Ze zullen proberen grenzen op te zoeken en deze proberen te verleggen. Een goede opvoeding is dan ook van belang.