Direct contact? Bel: 0031 (0)475-581336

Home > Papegaaien voeding > Noten - fruit - snoepgoed

Nutri-Berries  Zaadvoeding   BijvoedingNoten - fruit - snoepgoed

 

Noten, gedroogd fruit, Browns en fruitcupjes of fruitkuipjes als snack voor uw papegaai.

 

Noten

Naast gezonde voeding mogen papegaaien uiteraard ook zo nu en dan verantwoord snoepen. Verantwoorde tussendoortjes kunnen bijvoorbeeld zijn noten of fruit. Zoals eerder beschreven is het niet verstandig om uw papegaai pinda's te geven, maar er zijn verschillende soorten noten, die wel goed zijn voor uw papegaai. Een aantal van deze noten ziet u hieronder.

Voor een papegaai is het van belang dat de noten van goede kwaliteit zijn. Noten van een mindere kwaliteit kunnen namelijk schimmels bevatten. De diverse soorten noten die wij verkopen zijn van A kwaliteit en zorgvuldig geselecteerd.

 


 

Weetje:

Noten bevatten veel vetten en dienen met mate gegeven te worden.


Gedroogd fruit

Fruit behoort ook tot een verantwoord tussendoortje. U kunt fruit vers en gedroogd geven. Een papegaai mag bijna alle soorten fruit eten behalve Avocado. Het is aan te raden om wat u kunt schillen zoals een appel of een peer altijd zonder schil aan te bieden. Fruit zonder schil zoals aardbeien, kunt u het beste goed afspoelen alvorens deze aan uw papegaai te geven. Veel van deze soorten  zijn ook gedroogd verkrijgbaar. Een aantal gedroogde fruitsoorten die Dieca te bieden heeft ziet u hieronder.

Let op!

Avocado is giftig en dodelijk voor papegaaien !

In Avocado zit de stof persine, niet giftig voor mensen, maar wel voor dieren.

Noten en fruit mixen

Papegaaien vinden veel noten en fruit lekker zonder voorkeur te hebben. Daarom hebben wij er voor uw gemak mixen van gemaakt. Hieronder ziet u ook een pittenmix, deze mix is ideaal om als beloning te gebruiken bij trainingen en de opvoeding van uw papegaai.

Fruitkuipjes

Fruitkuipjes of fruit cups van Zoofaria zijn kleine potjes met gelatine in diverse smaken: Aardbei, Banaan, Yoghurt, Meloen, Sinaasappel en Honing. U kunt de gelatine in de voerbak of het uit de hand aanbieden. Ook zijn er speciale fruitkuiphouders van hardhout of steen waar de cupjes precies in passen . Deze fruitkuiphouders zijn voorzien van een bout met vleugelmoer waarmee het gemakkelijk aan de kooi bevestigd kan worden.

 

De Volgende papegaaienvoeding in de vorm van noten en fruit en mixen zijn verkrijgbaar bij Dieca.

 

 

Webshop