Direct contact? Bel: 0031 (0)475-581336

Home > Achtergrond Informatie > De Meyer papegaai

De Meyer papegaai

 

Meyer papegaai:

De Meyer papegaai is afkomstig uit Afrika, en behoord net als de Grijze roodstraat tot Afrikaanse soorten. Deze soort is van kop tot kruin ongeveer 21 tot 25 centimeter lang. De kop, rug, vleugels en staart zijn donkerbruin, grijsachtig gekleurd. De buik en stuit zijn turquoise groen van kleur, met gele accenten. Ook de schouders en kruin zijn geel van kleur. De snavel en poten zijn donkergrijs gekleurd. Hun ogen zijn donkerbruin, met een lichtgrijze rand eromheen. Deze soort kan gemiddeld tussen de 20 en 25 jaar oud worden, en wegen ongeveer tussen de 110 en 130 gram.

 

 

Voor het houden van een Meyer papegaai zijn momenteel nog geen Cités papieren nodig.

 

Voeding:

Een Meyer papegaai is een echte zaden eter. Echter is een zaadmengeling niet zijn hoofdvoer omdat dit niet alle voedingstoffen bevat die ze nodig hebben. Hun hoofdvoeding bestaat namelijk uit een goede basisvoeding die alle voedingstoffen bevat die ze nodig hebben. Naast deze pellet voeding, mag er dagelijks een eetlepel zaad aan worden toegevoegd. Ook is deze soort dol op verse groenten en fruit. Naast dit dieet is het ook belangrijk om hier nog een maagkiezel en een eivoer aan toe te voegen. Omdat de Meyer papegaai behoord tot de Afrikaanse soorten, is Calcium van belang. Dit omdat de Afrikaanse soorten minder calcium opnemen, waardoor er extra calcium moet worden toegevoegd aan hun dieet. Calcium heeft meerdere belangrijke functies, en ondersteunt het gehele lichaam.

 

Karakter:

Een Meyer papegaai is een eigenwijze, vriendelijke vogel. Over het algemeen is een Meyer papegaai een vrij rustige vogel, maar kan net als alle andere papegaai soorten af en toe schreeuwen. De Meyer papegaai is niet echt een prater. Ze kunnen wel een paar woordjes leren, maar hun woordenschat is lang niet zo breed als van bijvoorbeeld een Grijze Roodstaart of een Amazone papegaai.

Ook is Meyer papegaai is dol op slopen, ze hebben daarom ook een grote sloop behoefte. Ze zijn dol op speelgoed zoals hout of karton.