Direct contact? Bel: 0031 (0)475-581336

Home > Achtergrond Informatie > De Ara > Blauw gele Ara

Blauw gele Ara

 

 

De Blauw gele Ara:

De Blauw gele Ara is afkomstig uit Zuid-Amerika, deze ara soort is te herkennen zoals zijn naam al omschrijft aan zijn” Blauw met gele “kleur met een groene tip op hun kop. Hun snavel is zwart van kleur, en de irissen van de ogen zijn lichtgeel. De huid rondom de ogen en snavel is naakt en wit van kleur, op deze naakte huid zitten kleine donkere zwarte veertjes. Bij emotie kleurt kan deze witte huid roze. Ook wel “blozen” genoemd.

 

 

Blauw Gele ara’s worden ongeveer van kop tot kruin 76 - 86 centimeter, en wegen tussen de 900 – 1300 gram. Gemiddeld kan deze ara met de juiste leefomstandigheden tussen de 50 en 60 jaar oud worden.

Voor het houden van een Blauw gele Ara zijn momenteel nog geen Cités papieren verplicht.

Een Blauw gele Ara is een leuke speelse vogel.  In tegenstelling met wat er op internet te vinden is, is de Blauw gele Ara van alle ara soorten wel vaak wat onzeker aangelegt. Ook is de Blauw gele Ara een er eenkennige vogel en heeft deze soort vaak een afwachtende houding. Door zijn onzekere karakter, wordt deze ara soort niet geadviseerd bij een gezin met jonge kinderen. De Blauw gele Ara zal dan te veel prikkels ervaren wat een negatieve uitwerking heeft op zijn karakter. Een juiste opvoeding is daarom ook van belang.