Direct contact? Bel: 0031 (0)475-581336

Home > Achtergrond Informatie > De Ara

De Ara

 

De ara kent verschillende ondersoorten, de meest voorkomende ara’s die gehouden worden in een huishouden zijn de:

 

Een ara kan vrij veel geluiden imiteren. Echter is de woordenschat lang niet zo breed als bijvoorbeeld van een Grijze Roodstaart of een Amazone papegaai. Hoeveel geluiden een ara imiteert verschild dus per ara. Ook kan een ara kan vrij luidruchtig zijn, ze hebben natuurlijk een groter volume bereik dan bijvoorbeeld een Grijze Roodstaart. Alleen moet er niet vergeten worden dat het volume van een ara 2x zo hard kan zijn.

Voeding:

Een ara is een echte noten eter, denk hierbij bijvoorbeeld aan: Walnoten, Cashew, Macadamia noten en paranoten. Er worden ook vaak Pinda’s gegeven aan een papegaai deze zijn echter erg giftig. Het advies is dan ook om deze niet te geven!

Door hun snelle vetverbranding, is een goed dieet erg belangrijk.

Dit bestaat uit een goede basisvoeding, met een zaadmengeling (zonder toegevoegde pinda’s) Maagkiezel en ei voeding. Als extra mogen er noten, groenten en fruit worden toegevoegd aan hun dagelijks dieet.

Sloopbehoefte:

Een ara heeft een grote sloopbehoefte, ze zijn dol op het slopen van hout, leer, en karton. Bij het huisvesten van een ara moet dus niet alleen rekening worden gehouden met hun sloopbehoefte, maar natuurlijk ook met de ruimte die een ara nodig heeft om deze behoefte te kunnen uiten in zijn kooi of speelplaats. Een ara heeft dus wel degelijk meer ruimte nodig als bijvoorbeeld de kleinere soorten papegaaien.