Direct contact? Bel: 0031 (0)475-581336

Home > Achtergrond Informatie > De Ara > Soldaten Ara

Soldaten Ara

 

 

De ”kleine” Soldaten Ara:

De Soldaten Ara is afkomstig uit Zuid-Amerika en komt veel voor in gebieden zoals: Peru, Ecuador, Colombia, Venezuela, Mexico.  De Soldaten Ara is overwegend groen, en te herkennen aan zijn rode vlek voor op zijn kop. Zijn staart loopt uit in een rode en aqua blauwe kleur. De huid rondom hun lichtgrijze a bruine ogen en snavel is naakt, met rondom kleine zwarte veertjes. Af en toe zit er een klein rood veertje tussen, dit loopt vaak over in zijn rode tof op zijn kop. Bij emotie kan deze witte huid, roze kleuren. Ook wel “blozen” genoemd.

 

 

De Soldaten Ara kan ongeveer met de juiste leef omstandig tussen de 50 en 60 jaar oud worden. Deze ara soort weegt ongeveer tussen de 700 a 950 gram.

 

Voor het houden van een Soldaten Ara zijn Cités 1 papieren nodig. Dit omdat de Soldaten Ara als kwetsbaar is gemarkeerd op de wereldranglijst bedreigde diersoorten.

 

Een Soldaten Ara is een leuke drukke speelse en zelfverzekerde vogel. Ze zijn dol op spelen, en met name slopen! Deze ara soort heeft dan ook een grote sloopbehoefte. Ze zien overal een uitdaging in en zijn erg ondernemend en energiek. Door hun zelfverzekerdheid, kunnen ze soms ook een erg pittig karakter vertonen. Ze zijn erg goed in het uitdagen en grenzen opzoeken en deze proberen te verleggen. Ook bij deze soort is een juiste opvoeding van belang!