Direct contact? Bel: 0031 (0)475-581336

Home > Achtergrond Informatie > De Amazone papegaai

De Amazone papegaai

 

De Amazone papegaai

De amazone kent verschillende ondersoorten, de soorten die het meest gehouden worden in een huishouden zijn de:

 

 

Een amazone overwegend groen, per amazone zijn er qua uiterlijk een paar verschillen die per soort beschreven zullen worden.

 

Sloopbehoefte:

Een amazone is dol op slopen en deze soort heeft dan ook een grote sloopbehoefte.  Het is dan ook belangrijk om speelgoed aan te bieden, zodat ze aan hun sloopbehoefte kunnen voldoen. Denk hierbij aan hout, papier/karton, touw etc. En wissel dit dagelijks, elke dag een nieuwe uitdaging is erg belangrijk voor elke papegaai, maar zeker voor een Amazone.

 

Praten:

Het volume van een amazone moet niet onderschat worden, ze kunnen namelijk erg druk aanwezig zijn. Dit kan zich uiten in het heel druk heen en weer lopen op de boom, kooi of standaard waar hij op zit of vocaal. Dit kan schreeuwen zijn, maar ook alle geluiden die hij kent eruit gooien. Dit soort gedrag moet genegeerd worden, een Amazone papegaai wil namelijk graag overal boven uitkomen en moet dus niet onderschat worden in het volume dat ze kunnen produceren. Daarentegen kan deze soort wel als een van de beste praten. Ze staan er dan ook om bekend dat dit één van de beste pratende papegaaien soort is.  Deze soort heeft een brede woordenschat en kan dus heel wat woordjes, geluiden, zinnen en zelf volledige liedjes leren!

 

Voeding:

Een Amazone papegaai is dol op noten en fruit. Hun dieet bestaat uit een goede basisvoeding waar dagelijks een eetlepel goede zaadmengeling aan mag worden toegevoegd. Hier wordt nog maagkiezel en eivoer aan toegevoegd. Als extra mogen er dagelijks vers fruit en verse groenten verstrekt worden.

 

Karakter:

Amazone papegaaien kunnen een vrij fel karakter hebben. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar ze staan er vaak om bekend dat het echte brompotten zijn met een eigen wil. Dit met een juiste consequente opvoeding wel stabiel te houden. Een amazone is een leuke huiskamervogel als u als opzoek bent naar een papegaai die goed kan praten, niet de hele dag stil zit en van een uitdaging houd. Verder zijn ze erg speels en een leuk gezelschap voor in huis. Een amazone is geen echte knuffelaar, ze zijn vaak niet zo gek van knuffelen als bijvoorbeeld een Groenvleugel Ara. Natuurlijk zijn ook hier weer uitzonderingen in bekend.

Er zijn ongeveer 30 verschillende soorten amazones bekend, het karakter kom in grote lijnen met elkaar overeen. Echter kent iedere soort natuurlijk wel zijn specifieke karaktereigenschappen.