Direct contact? Bel: 0031 (0)475-581336

Home > Papegaaien Verzorging > Slijtstokken

Slijtstokken  Douchen Kortwieken  Reinigen

 

Papegaaien slijtstokken voor de nagels en de snavel.

De nagels en de snavel van uw papegaai blijven de rest van zijn leven doorgroeien. Daarom is het belangrijk dit goed onder controle te houden. De makkelijkste manier is om hiervoor speciale slijtstokken te gebruiken van beton.

Als een papegaai zijn nagels niet goed kan slijten, doordat er houten of te dunne stokken worden gebruikt, worden de nagels te lang. Bij het groeien van de nagels groeit ook de bloedlijn mee, die meestal onzichtbaar is omdat de nagels van een papegaai over het algemeen zwart zijn. Deze kunnen dan ook niet zomaar geknipt worden zonder het risico dat er in de bloedlijn geknipt wordt. Als de nagels niet te lang zijn maar niet goed slijten kunnen de nagels ook te scherp worden en zet u uw papegaai niet meer met plezier op uw hand. Dit alles is te voorkomen met de juiste slijtstokken van beton die tijdig vervangen dienen te worden. Daarnaast is het goed om te weten dat de slijtstokken elk kwartaal een kwartslag gedraaid dienen te worden om goed te blijven werken en maximaal één jaar mee gaan.


weetje:

Dat papegaaien prooidieren zijn en daarom over het algemeen op het hoogste punt slapen.


Omdat papegaaien op het hoogste punt slapen, is het van belang dat we daar dan ook een goede slijtstok van beton te bevestigen. Dit is de belangrijkste slijtstok voor het afslijten van de nagels van uw papegaai.

Ook de snavel van een papegaai groeit zijn leven lang door. In de natuur slijt een papegaai zijn snavel na het eten en drinken aan stenen. Daarom is het van belang om tussen de voer en drinkbak een goede slijtstok te bevestigen zodat hij na het eten of drinken zijn snavel hieraan kan afvegen. Hierdoor houd hij zijn snavel kort en scherp wat nodig is om goed te kunnen blijven eten. Als een snavel van een papegaai te lang wordt of is, kan hij hiermee problemen krijgen.

Er zijn veel verschillende slijtstokken te koop. Maar niet alle slijtstokken zijn van dezelfde kwaliteit en sommige werken gewoon weg niet, doordat ze te dun zijn. Ook kan de korrel structuur te fijn zijn waardoor het geen goede werking heeft aan de nagels maar zelfs schade aan de voetzolen kan veroorzaken. Deze slijtstokken lijken erg op schuurpapier. Houten stokken zijn per defenitie geen slijtstokken,.

Alle slijtstokken die wij verkopen zijn er in diverse maten en diktes voor de meest gangbare papegaaien kooien en papegaaien soorten. Ook zijn ze op verzoek speciaal  in iedere lengte maat te bestellen. Neem contact op voor advies, hoe u de juiste maat opmeet in uw kooi. Alle speciaal op maat gemaakte slijtstokken kunnen namelijk niet meer geretouneerd worden als de maat toch verkeerd blijkt te zijn. Alle slijtstokken zijn van beton en hebben een maximale effectieve werking van 12 maanden.

 

 

Webshop