Direct contact? Bel: 0031 (0)475-581336

Home > Papegaaien voeding > Zaadvoeding ( gemengd )

Nutri-Berries  Zaadvoeding   BijvoedingNoten - fruit - snoepgoed

 

Dieca's gemengd papegaaienvoer /zaadvoeding /zaadmengeling

Naast de basisvoeding en de benodigde bijvoeding mag een papegaai ook een goede zaadmengeling krijgen. Maar dit is meer een lekkernij en geen basisvoeding. In een zaadmengeling zitten nauwelijks vitaminen en mineralen. Per dag 1 eetlepel van deze mengeling is voor een middel grote papegaai dan ook ruim voldoende.

Een goede zaadmengeling bestaat uit gevarieerde ingrediënten en zeker niet hoofdzakelijk uit zonnepitten. Wij hebben bij het samenstellen van de mengelingen rekening gehouden met de verschillende soorten papegaaien en hun voedsel behoefte. Dieca's mengelingen "Deluxe" zijn rijkelijk gevuld met bijvoorbeeld gedroogd fruit voor de Edelpapegaaien en met overheerlijke noten voor de Ara's.

Het is van belang om rekening te houden met de natuurlijke voedselbron van de verschillende papegaaien. Zo heeft elke papegaai uit een bepaald werelddeel een andere voedselbron. Zo komt bijvoorbeeld de Edelpapegaai oorspronkelijk voor in Nieuw Guinea, Indonesië en Noord-Australië en daar vinden ze voornamelijk veel fruit en groente, Wanneer een Edelpapegaai dan ook te veel noten of andere vette voeding krijgt bijvoorbeeld zonnepitten, wordt de Edelpapegaai al snel te dik. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Ara. Deze soort kan veel meer vet tot zich nemen, zonder dat hij daar overgewicht van krijgt.           

Aan de snavel van een Ara kunt u al zien dat zijn natuurlijke voedselbron uit veel harde noten bestaat. Een Ara heeft ook een veel snellere vetverbranding en is veel actiever in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Edelpapegaai.

Wij presenteren u met trots  "Dieca Deluxe"

In deze zaadmengelingen hebben wij dan ook zo veel mogelijk rekening gehouden met de voedingsbehoeften van de soorten papegaaien uit de verschillende werelddelen. Onze mengelingen zijn in verschillende gewichten en verpakkingen te verkrijgen. U kunt hierbij kiezen uit, een handige en goed afsluitbare emmer of voor een navulling in een gesealde plastic zak.

"Dieca Deluxe" is er dan ook in de volgende variaties.

Ara Deluxe                                 

Kaketoe Deluxe                          

Edelpapegaai Deluxe                

Grijze Roodstaart Deluxe        

Amazone Deluxe                        

Rosé Kaketoe Deluxe               

Kleine Papegaai Deluxe           

Webshop