Direct contact? Bel: 0031 (0)475-581336

Home > Papegaaien

Een tamme, pratende Grijze Roodstaart papegaai kopen?

Veel mensen zoeken op "een pratende papegaai kopen", maar is dat wel realistisch?

Bij Dieca verkopen we zo nu en dan, tamme papegaaien van diverse soorten. Maar we geven geen praat garantie. Papegaaien hebben de eigenschap om geluiden uit hun omgeving na te doen. Ze imiteren het geluid om zo minder kwetsbaar te zijn voor roofdieren. Zet je een papegaai tussen bijvoorbeeld poesen en katten, dan zal deze papegaai gaan"miauwen". Zet je de papegaai tussen mensen, dan zal deze gaan "praten".

Echter kunnen we dit de papegaai niet leren, wat wel gedacht wordt. Of een papegaai gaat praten en hoe veel en hoe duidelijk verschilt per papegaai en per soort. De Grijze Roodstaart is de beste prater, maar ook de Edelpapegaai en de Amazone papegaai zijn goede praters. Bij Dieca kunnen we u daar uitleg en advies over geven.

 

Waar koop je een gezonde jonge papegaai, op marktplaats, bij een kweker of juist in een winkel met garantie?

Veel mensen zoeken een goedkope papegaai en komen eerst op marktplaats terecht, maar de gegevens zijn onduidelijk, geen ring, geen papieren, geen duidelijke historie van de papegaai en de kromsnavel bijt, schreeuwt of heeft andere gedragsproblemen. Zit niet mooi in de veren of is zelfs gedeeltelijk kaal geplukt. Je koopt de ellende van een ander, en natuurlijk zijn er uitzonderingen.

Daarna kom je via via bij een kweker, waar je over het algemeen heel makkelijk een papegaai aan kan schaffen. Echter vaak zonder testen op ziekten en zonder garantie.

Daarnaast krijg je nooit alle benodigde informatie of zelfs verouderde informatie. Hierdoor weet je niet genoeg over het houden van een papegaai en begin je al snel verkeerd. Besef dat een papegaai een intelligentie heeft van een 4 jarig kind. Die je snel dingen aan kunt leren, maar helaas ook de verkeerde dingen. Veel van onze klanten hebben ook een papegaai van een kweker, maar zijn daarna direct naar ons toe gekomen voor een consult, om alles goed te leren en op de juiste wijze toe te passen.

Of ga je juist naar een winkel, waar ze een papegaai verkopen. Er zijn meerdere dierenwinkels te vinden die naast andere vogels, konijnen en cavia's ook papegaaien verkopen. In een winkel heb je in ieder geval garantie, maar lang niet altijd geteste papegaaien met alle papieren en certificaten erbij. Ook ontbreekt het vaak aan uitleg en voorbereiding en is er gewoonweg niet genoeg kennis in huis om u goed te begeleiden in de aanschaf van een papegaai. Wist u bijvoorbeeld dat elke kromsnavel een ziekte kan hebben die overdraagbaar is op een papegaai? Dat vaak kleine kromsnavels nooit getest worden, dit is namelijk duurder dan de vogel zelf. Dat dit een overweging waard moet zijn of je een papegaai wel moet aanschaffen in een winkel waar ook kleine niet geteste kromsnavels zitten.

 

Wij raden ook aan om goed rond te kijken op internet, alvorens je een besluit maakt. Google eens en kijk vooral naar reviews, en zoek ook eens op afbeeldingen en op films. Zorg dat je van te voren weet waar je niet of juist wel eens een kijkje moet gaan nemen.

Gelukkig bent u ons ook tegen gekomen in uw zoektocht en dat helpt u gegarandeerd om een goede, afgewogen keuze te kunnen maken.

Bij Dieca koopt u altijd en alleen maar jonge papegaaien. Deze zijn volledig getest op ziekten en geslacht. Uiteraard zitten alle papieren en certificaten erbij, ook de Cites papieren als deze noodzakelijk zijn.

 

Zo nu en dan heeft Dieca jonge papegaaien. We begeleiden de mensen die opzoek zijn naar een papegaai. We vinden het belangrijk u goed voor te bereiden met al onze kennis en expertise die wij in huis hebben. Ook vinden we het belangrijk dat een papegaai in uw gezinssituatie past. Wij doen dit doormiddel van een oriënterend gesprek geheel kostenloos en belangenloos.

 Als u uiteindelijk elders een papegaai heeft aangeschaft, kunt u voor goed advies over de opvoeding, huisvesting en verzorging middels een volledige consult bij Dieca terecht! U herkent dan de lichaamstaal van uw papegaai en weet hiermee om te gaan.

U heeft dan namelijk net een gesprek gehad, waarin we u alles duidelijk uit hebben gelegd. Het huisvesten, verzorgen, voeren en opvoeden van uw papegaai. Met tips en een naslagwerk gaat u op weg naar huis.

Onderweg besef je dat Dieca echt veel meer is dan een winkel, meer is dan een webwinkel, meer is dan de specialist in papegaaien.

Dieca is een beleving!

 

Wilt u meer weten over bepaalde soort papegaaien?

Of ons actueel aanbod bekijken:  https://www.papegaaien.org/Papegaai-kopen

 

Klik dan eens op de soort papegaai waar u meer over wilt weten.

 

 

De Ara  De Kaketoe  De Edel papegaaiBonte BoerCaique  Meyer papegaai  ZonparkietAmazone papegaai  Jardine papegaaiGrijze Roodstaart

 

Webshop