Direct contact? Bel: 0031 (0)475-581336

Home > Achtergrond Informatie > De Kaketoe > Rosé Kaketoe

Rosé Kaketoe

 

De Rosé Kaketoe:

De Rosé Kaketoe is een van de meest gehouden kaketoes in gevangenschap. Dit soort is afkomstig uit Australië, en staat bekend om zijn roze kleur. Ze hebben een roze borst, met een licht roze kuif, en een hun staart en vleugels zijn licht grijs van kleur. Hun snavel is in tegenstelling met de Witkuif Kaketoe, en de Geelkuif Kaketoe wit van kleur.  Ze wegen ongeveer tussen de 300 en 330 gram, en zijn van kop tot kruin tussen de 25 – 30 cm lang. Dit soort is dus beduidend kleiner dan andere kaketoe soorten.

 

 

Voor het houden van een Rosé Kaketoe zijn momenteel nog geen cités papieren verplicht.

 

Een Rosé Kaketoe is een drukke en actieve vogel, ze zijn dol op spelen en scharrelen en zijn de hele dag druk in de weer. Ook een Rosé Kaketoe kan vrij aanwezig zijn door zijn drukke karakter. Niet alleen omdat hij de hele dag zo druk en bewegelijk is, maar ook vocaal heeft deze papegaai zijn schreeuw momenten. Echter ligt dit schreeuwen bij een kaketoe dus net was hoger dan bij andere soorten zoals Amazones, of Bonte Boertjes. Ook een Rosé Kaketoe is net als de Witkuif Kaketoe en de Geelkuif Kaketoe gevoelig voor prikkels. Alle prikkels die hij opvangt in zijn omgeving hebben invloed op zijn gedrag. Dit heeft vaak een negatieve uitwerking en ze kunnen hierdoor dus overprikkeld raken.

 

Zoals omschreven in het algemenen stuk over Kaketoes. Zijn kaketoes gevoelig voor vetzucht, alleen de Rosé Kaketoe is hier nog extra gevoelig voor. Dit betekent dat hier in het vertrekken van een goed dieet extra rekening mee dient worden gehouden. Een goed dieet bestaat uit een juiste basisvoeding, met als extra toevoeging een lepel met magere zaden. Plus 3 maal per week een maagkiezel en eivoer.