Direct contact? Bel: 0031 (0)475-581336

Home > Achtergrond Informatie > De Ara > Groenvleugel Ara

Groenvleugel Ara

 

 

 

De Groenvleugel Ara:

De Groenvleugel Ara is afkomstig uit Zuid-Amerika. De Groenvleugel Ara is een van de grootste ara soort die gehouden wordt in gevangenschap. De Groenvleugel Ara is te herkennen aan zijn rode kleur. Zijn kop en romp zijn rood gekleurd, zijn vleugels lopen zoals zijn naam al omschrijft groen uit. De middelste vleugeldekveren zijn groen, en de uiteindes zijn blauw gekleurd. De bovensnavel is vaak erg licht van kleur, deze loopt donker uit naar de onder snavel. De huid rondom hun lichtgrijze ogen en snavel is naakt, met rondom kleine rode veertjes.

De lichaamslengte bedraagt van kop tot kruin ongeveer 90 centimeter. Deze ara soort weegt gemiddeld tussen de 1000 en 1300 gram. Een Groenvleugel Ara kan gemiddeld met goede leefomstandigheden 70 jaar oud worden.

 

Voor het houden van een Groenvleugel Ara zijn momenteel nog geen Cités papieren verplicht.

 

Een Groenvleugel Ara, is een zeer vriendelijke vogel en erg sociaal. Ze zijn vaak erg aanhankelijk en dol op knuffelen. De Groenvleugel Ara is een erg krachtige vogel, en heeft daarom ook een grote sloopbehoefte. Ze zijn dan vaak ook druk bezig met spelen en slopen. Over het algemeen is een Groenvleugel Ara een rustige vogel, met een zelfverzekerd karakter. Waardoor deze ara soort wel geschikt is voor een gezin met jonge kinderen. Echter is een goede opvoeding wel van belang om ongewenst gedrag te voorkomen.