Direct contact? Bel: 0031 (0)475-581336

Home > Papegaaien voeding

Nutri-Berries  Zaadvoeding   BijvoedingNoten - fruit - snoepgoed

 

Papegaaienvoeding, voer voor papegaaien.

 

De voeding is heel belangrijk voor een goede gezondheid van uw papegaai en om hem in top conditie te krijgen en te houden. Maar helaas zijn er nog altijd papegaaien die het alleen met zaadvoeding moeten doen.

 Uiteraard is dagelijks voldoende vers drinkwater ook belangrijk.

Zaadmengelingen bevatten nauwelijks vitaminen en mineralen, die juist zo belangrijk zijn voor een papegaai. Veel zaadmengelingen bestaan hoofdzakelijk uit zonnepitten en andere vetten ingrediënten en in het ergste geval ook nog pinda's !!! 


Weetje:

Dat een papegaai geen pinda's mag eten.


De pinda bevat "toxinen"!

"Toxinen" zijn giftige stoffen die door de natuur worden ontwikkeld. Een papegaai is erg gevoelig voor deze giftige stof en zal in de vrije natuur antistoffen vinden om de werking van deze giftige stof tegen te gaan en te neutraliseren. Dit kunnen we bij een huiskamervogel niet nabootsen en daardoor zou de papegaai van de toxine ziek kunnen worden als hij pinda's eet.  Toxinen kunnen "Aspergillose" veroorzaken.  Dit is een schimmelinfectie die fataal kan zijn voor een papegaai.

Daarom is het raadzaam om een papegaai geen pinda's te geven!!!

Het is belangrijk om een papegaai een goede en uitgebalanceerde "Basis voeding" te geven. Er zijn redelijk wat verschillende basis voedingen te koop in Nederland.

De meeste zijn in de vorm van een geperste pellet. Denk hierbij aan een brokje waar alles in zit, zoals bij een honden en kattenbrok. Deze pellet voedingen zijn voor de papegaaien erg saai en vooral eentonig van smaak.

Omdat een papegaai in de vrije natuur 80% van de dag bezig is met het zoeken naar voedsel en daarin verschillende smaken en veel afwisseling vindt is een brokje vaak moeilijk te accepteren. En al zeker voor papegaaien die niet van jongs af aan gewent zijn voeding te krijgen in de vorm van een brok.

Om deze reden heeft Dieca voor de Nutri berries van Lafeber gekozen. Deze worden makkelijk geaccepteerd door alle papegaaien. Uiteraard worden ook onze baby papegaaien zelfstandig gemaakt met deze volledige basis voeding.

De Nutri-berries zijn bolletjes waarin pellets, vitaminen en mineralen verwerkt zijn. En daarbij alle essentiële voedingsstoffen bevatten die uw papegaai dagelijks nodig heeft.

 

Webshop