Direct contact? Bel: 0031 (0)475-581336

Home > Papegaaien voeding > Bijvoeding

Nutri-Berries  Zaadvoeding   BijvoedingNoten - fruit - snoepgoed

 

Bijvoeding  / voedingssupplementen zoals eivoer, maagkiezel en calcium.

Naast een goede basisvoeding die eventueel is aangevuld met een Dieca Deluxe zaadmengeling,  heeft een papegaai nog een aantal belangrijke aanvullingen nodig.

Een van die belangrijke aanvullingen is eivoer.

In de natuur eten papegaaien ook insecten om aan hun dierlijke eiwitten behoefte te komen. Deze eiwitten zitten in geen enkele basis voeding of zaadmengeling. Het is dus noodzakelijk om een vervanger van dierlijke eiwitten toe te voegen aan de dagelijkse voeding. Een klein schepje eivoer, de hoeveelheid van een theelepeltje per dag, is voldoende. Dit eivoer is uiteraard bij Dieca te verkrijgen.

Ook maagkiezel heeft iedere papegaai nodig!

Een papegaai vind in zijn leefomgeving kleine steentjes om zijn voedsel te kunnen verteren. Zonder deze steentjes ook wel maagkiezel genoemd kan een papegaai minder goed voedsel verteren waardoor hij minder voedingswaarden uit zijn eten haalt. Hierdoor moet hij veel meer eten voor dezelfde dagelijkse behoefte binnen te krijgen. Daarom is het raadzaam om de maagkiezel drie keer per week bij zijn eten te doen. Een kleine hoeveelheid tussen twee vingers is genoeg om aan de behoefte te voldoen. Op deze manier zorgt de maagkiezel er in de spiermaag voor, dat het voedsel goed vermalen wordt. En hierdoor alle voedingswaarden door het lichaam opgenomen worden.


Weetje:

Bied de maagkiezel nooit in een apart bakje aan.

Hierdoor bestaat de kans dat de papegaai te veel maagkiezel tot zich neemt met alle gevolgen van dien.


Voor alle Afrikaanse soorten is Calcium vereist!

Alle papegaaien die uit Afrika komen zoals de Grijze roodstaart en het Bonte boertje, hebben deze extra toevoeging van calcium nodig. Voor alle andere soorten papegaaien zit er voldoende calcium in de basisvoeding. Maar de Afrikaanse soorten nemen het calcium moeilijk op in het lichaam waarvoor bijvoeding van calcium noodzakelijk is. Vandaar het advies dit drie keer per week toe te voegen aan het drinkwater. Calcium is wateroplosbaar, geur en smaakloos. Roer drie keer per week een half theelepeltje calcium door het drinkwater. Hiermee voldoet u aan de calcium behoefte van uw Afrikaanse papegaai.

Palmolie, een gezonde aanvulling.

Palmolie is olie uit de palmvrucht. De palmnoot is een grote natuurlijke voedselbron voor papegaaien. U kunt het aanbieden als gezonde traktatie op bijvoorbeeld een lepel of u kunt het bij de dagelijkse voeding geven. Palmolie is goed voor de huid en zorgt voor een mooie glans over de veren. Papegaaien zijn er dol op!

 

Webshop