Direct contact? Bel: 0031 (0)475-581336

Home > Achtergrond Informatie > De Ara > Harlekijn Ara

Harlekijn Ara

 

 

 

De Harlekijn Ara:

De Harlekijn Ara is geen zuiver soort. Deze ara soort is namelijk een kruising tussen de Blauw gele Ara en de Groenvleugel Ara. Dit betekent dat een en een Groenvleugel Ara en een Blauw gele Ara een koppel hebben gevormd en deze soort als nakomeling hebben gekregen. Inmiddels zijn er ook al soorten bekend waarvan beide ouderdieren Harlekijn Ara’s waren. Deze soort wordt ook wel hybride genoemd.

De Harlekijn Ara komt met name voor in Zuid-Amerika, maar omdat beide ouderdieren afkomstig zijn uit een ander gebied, is de afkomst niet volledig bekend.

 

Voor het houden van een Harlekijn Ara zijn geen Cités papieren verplicht. Dit omdat beide oudersoorten geen Cités papieren hebben.

 

 

Deze soort kent geen standaarden voor lengte of gewicht, dit is afhankelijk van welk ouderdier hij het meest geërfd heeft. Over het algemeen hebben ze de bouw van een Groenvleugel Ara, en zijn ze dus wat groter dan een Blauw gele Ara. Qua gewicht zal deze soort tussen de 850 a 1200 gram.

Ook voor de kleur van deze ara soort zijn geen standaarden bekend. Maar over het algemeen heeft deze soort een oranje borst met Groenblauwe vleugels en licht grijze ogen. Hun kopveren zijn vaak groenblauw gekleurd. De huid rondom hun ogen en snavel is naakt, met rondom kleine veertjes. Waarvan de kleuren kunnen variëren.  De snavel komt meestal het meest overeen met de snavel van een Groenvleugel. Deze is vaak boven op wit, met een zwarte grijs gekleurde uitloop.

 

Ditzelfde geldt ook voor het karakter van een Harlekijn Ara. Of ze hebben een uitgebalanceerd karakter en van beide ouderdieren een beetje, of de een heeft meer van de Blauw gele Ara en de ander weer meer van de Groenvleugel Ara. Over het algemeen komt het karakter van een Harlekijn het meest overeen met die van Blauw gele Ara, maar zijn wel net wat zelfverzekerder. Een juiste opvoeding is bij deze soort dan ook zeker van belang.

 

De ara kent ook kleinere soorten, de meest voorkomende soorten die gehouden worden in een huishouden zijn de Ara Maracana en de Ara Severa. Deze soorten vallen onder de Dwergara’s